tisdag 4 januari 2011

Åter till Macaron

Jag upptäckte att mitt gamla macaron-utrop från 2007 hamnar högt hos sökmotorerna.


Så det är väl på tiden att uppdatera macaron-läget i Göteborg lite grann, dte har ju hänt en hel del de senaste åren.

Många espressoställen har till och från de små bakverken, när jag frågade för några år sedan var det en leverantör i Partille som var ansvarig, samma som försedde dem med de där söta, fyllda små italienska godsakerna.

Vill man fixa lite själv så säljer Majornas te och kaffe små påsar med färdiga biskvier och de har några förslag på fyllningar man enkelt gör själv. De är tillverkade av en fima uppåt landet någonstans.


Vill man ha närproducerat så rekommenderas Steinbrenner och Nyberg som gör riktigt lyckade macaroner, mjuksega inuti och med ett tunt skal. det finns andra på stan som försökt göra egna men de blir lätt marängigt torra.

Inga kommentarer: